Op Bezoek - VogelVereniging Veldhoven

Ga naar de inhoud

Op Bezoek

07-01-2022    
 
 
Facebook!!
Voor sommige een ellende en of verslaving, maar als je er serieus mee omgaat heel leuk voor je hobby, zoals bij ons de vogels en alles daarom heen.
 
Zelf heb ik op FaceBook (FB) contact met leden en oud leden van onze vogelvereniging maar ook met de regionale verenigingen. Het leuke is ook het contact met mede kwekers over de hele wereld of speciaal clubs van de vogels die je kweekt. Je kunt nog veel meer terug vinden waar je in geïnteresseerd bent zoals “ oude kooitjes” ed.
 
Mijn zwager maakt zelf oude vogelkooitjes na van voorbeelden. Hij heeft geen FB, dus ging ik voor hem op zoek. Toen kwam ik in contact met Chris van Hout.
 
Voor vele bekend maar we zouden graag eens komen kijken naar zijn verzameling. Kreeg gelijk reactie en we waren van harte welkom. Dus wij naar Chris toe.
 
Daar aangekomen werden we uiteraard hartelijk ontvangen en onder het genot van een bakkie koffie kwamen er verschillende onderwerpen aan tafel. Zoals over de toekomst van de vogelverenigingen. We hebben eerst de kweekruimte bekeken en ervaringen uitgewisseld, zo gaat dat met kwekers van dezelfde soort. In dit geval de Gouldamadines.
 
Toen begon de rondleiding van zijn hobby?! Noem het maar een Passie met de hoofdletter P!! Wat een verzameling! Tjonge wat een mooie kooitjes(en), flesjes, kastjes met daarin zang kooitjes, medailles, onderscheidingen, oude posters van TT’s , alle Bondskruizen van de eerste die is uitgebracht tot aan de laatste van 2021. Geweldig om te zien.  
 
Maar ook alle speldjes, maar EEN ontbreekt er!!!!!
 
Dat is dit speldje, zie voorbeeld onder de tekst, maar dan staat er nog 25 jaar boven, zie tekening.
Deze werd sinds 1958 uitgereikt als men 25 jaar lid was van de NBVV. Wie kan Chris hier aan helpen om zijn speldjes verzameling compleet te maken?! Ik zal persoonlijk zorgen dat hij bij Chris terecht komt. Na een uur in deze ruimte hebben rond gekeken gingen we nog naar een ruimte. Daar stonden dozen, kratten, boeken, glazen enz, enz….
 
Alles maar dan ook alles is gearchiveerd. Hij weet precies wat waar ligt, afkomst en andere details, echt prachtig hoe hij het allemaal voor elkaar heeft.
 
Ook hebben we nog zijn speciale vinken kooitjes mogen bewonderen. Allemaal zorgvuldig bewaart zodat deze niet kunnen beschadigen en onder de stof komen.
 
Als u een TT bezoekt zou het best eens kunnen dat hij daar staat met zijn stand. Verschillende informatie staat in zijn stand, maar als u iets wilt weten over een bepaald onderwerp, zal hij u er alles over vertellen. Echt de moeite waard.
 
Hier onder nog enkele foto’s van zijn verzameling.

PS
Tevens zijn wij ook nog op zoek naar oude drinkflesjes en eetbakjes.
Dus als iemand iets weet, geef het dan door aan mij.
Ik kan er verschillende mensen mee blij maken.

Hier onder verschillende foto's van zijn verzameling.
U kunt het ook allemaal zien op Facebook onder,

Cultuurhistorsche vogelhouderij.

Chris, bedankt.
 
Michel Steenbekkers
 

 
 
Dit speldje wordt er bedoeld in bovenstaande tekst.

Dus we zijn op zoek naar dit speldje met 25 jaar erboven.

Hier onder een foto serie wat Chris (een klein gedeelte)l verzameld.

Chris bedankt voor de foto's en ik hoop dat iemand je kan helpen met het speldje.
Terug naar de inhoud